Aangename kennismaking !

Lieve Husquet, gediplomeerd hondentrainer en hondenfan van het eerste uur :-)

Mijn goeroe's en beste leermeesters zijn - jawel - mijn eigen honden : Frodo (Mixvangodweetwat) en Totti (Podenco Ibicenco) zijn Spaanse adoptiehonden en verblijven ondertussen al enkele jaren bij ons.  Blondie is een gekke Engelse Cocker Spaniel, met 1 grote motivator : Eten !! (ze is mooi op gewicht, haha).  

Omdat ik met de Spaanse guapo's af en toe afgrijselijke communicatiestoornissen had en niemand me op dat moment een passende oplossing kon bieden, besloot ik een opleiding tot Zelfstandig Hondeninstructeur te volgen.  Vanaf toen werd mijn hobby een echte passie !

Sinds april 2020 maak ik deel uit van het K9 trainers team van de Zutendaalse Vrije Hondenschool.  Maar daar liet ik het niet bij... Aangezien een mens nooit genoeg weet,  begon ik in 2020 een bijkomende opleiding als hondengedragscoach bij Kyno-Coach.

Overdag coördineer ik het Breeding Center van het Belgisch Centrum voor Geleidehonden in Tongeren (BCG vzw) en volg ik de moederhondjes (onze VIP's) en hun pups op totdat ze 8 weken zijn en worden ze - door training, socialisatie en habituatie - voorbereid op hun verblijf bij de pleeggezinnen en hun toekomstige taak als blindegeleidehond. 

En toen kwam Corona...  En ik merk hoeveel puppy's en hun geleiders in de problemen komen met de opvoeding, socialisatie en training.  Heel wat geleiders worden ontmoedigd om naar een hondenschool te gaan omdat hun hond 'niet luistert' of 'uitvalt'.  Jammer bestaan er nog hondenscholen die dwangmatige trainingsmethoden opleggen, gebaseerd op vooroorlogse inzichten.  Wanneer het niet goed voelt, gooi dan het roer om want het is zo jammer dat de band hond-mens hierdoor zwaar op de proef wordt gesteld.   

En daar wil ik jullie graag helpen.. mijn kennis en ervaring delen door training & spel, begeleiding en advies om die band op te bouwen of te herstellen zodat jullie als TEAM weer in evenwicht zijn.